Verzekeringen voor de detailhandel

Als winkelier loopt u altijd het risico van schade. Een klant die uitglijdt, een meningsverschil met een leverancier of diefstal van uw voorraad. Voor welke risico's wilt u uw winkel verzekeren? En wat kost een verzekeringspakket voor uw winkel of webshop?

Risico's voor winkels

Nederland kent ruim 100.000 winkels en 20.000 webwinkels. Winkels die van elkaar verschillen, maar wel vergelijkbare risico's lopen. Dit zijn de belangrijkste risico's in de detailhandel op een rij.

Diefstal van of schade aan uw voorraad

Als winkelier hebt u veel producten in de winkel of in uw magazijn. Bij een inbraak kunnen de kosten snel oplopen. Brand- en waterschade kunnen zelfs een volledige voorraad vernietigen.

Aansprakelijkheid

Hebt u een onveilig product verkocht en loopt een klant daardoor schade op? Bijvoorbeeld letsel door een onveilig product? Dan kan de klant u aansprakelijk stellen. Hetzelfde geldt als een klant letsel oploopt in uw winkel.

Wanbetalers en juridische conflicten

Soms krijgt u te maken met geschillen die u zelf niet eenvoudig oplost: klanten die hun rekening maar niet betalen. Of leveranciers die niet leveren volgens de afspraken. Juridische hulp kan u helpen in deze gevallen.

Vals geld of diefstal van contant geld

Werkt u met contant geld in uw winkel? Dan krijgt u vroeg of laat te maken met vals geld. Ook diefstal van geld is geen uitzondering. Zeker als dat gebeurt door een overval heeft dat grote gevolgen.

Hoe verzekert u uw (web)winkel?

U kiest zelf welk risico u kunt dragen en wat u wilt verzekeren. Gangbare verzekeringen voor winkels zijn in ieder geval de aansprakelijkheidsverzekering, de brandverzekering, een geldverzekering en de rechtsbijstandverzekering. Hebt u een of meerdere bedrijfsauto's, dan is ook een zakelijke autoverzekering nodig.

Is uw huis ook de bedrijfsruimte voor uw webwinkel? Dan vallen uw bedrijfsmiddelen meestal niet onder uw privéverzekeringen. Vissers Adviesgroep vertelt u wat wel en niet gedekt is en uw dekking hierop aanpassen.

Wij bemiddelen in de belangrijke winkelverzekeringen aan in één overzichtelijk pakket, Hiermee kunt in een keer de belangrijkste risico's afdekken. De voordelen? Eén polis, scherpe premies en een aantrekkelijke pakketkorting. U kunt het pakket naar wens aanpassen.